Laboratorij za analizu vina

O Laboratoriju za analizu vina


Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek u okviru Zavoda za prehrambene tehnologije i Katedre za vinarstvo ustrojen je Laboratorij za analizu vina. Pored standardne laboratorijske opreme za analizu vina laboratorij je kroz realizaciju međunarodnih projekata „SeeNet II“ i „INNOWINE“ opremljen s opremom za brzu analizu vina. Laboratorij je namijenjen za uslužnu analizu vina i mošta te davanje savjeta iz vinarstva za srednje i male vinare.


Kroz međunarodnu bilateralnu suradnju Osječko-baranjske županije i Autonomne Regije Friuli Venezia Giulia, uz operativnu podršku RRA Slavonije i Baranje, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, razvojne agencije INFORMEST i Sveučilišta u Udinama realizirana su projekti: „SeeNet II“ i „INNOWINE“. Navedeni projekti su međunarodni projekti preko kojih talijanska Regija Friuli Venezia Giulia pomaže u jačanju malog i srednjeg poduzetništva u Osječko-baranjskoj (OBŽ) i Vukovarsko-srijemskoj županiji u RH i Autonomnoj pokrajini Vojvodini u Srbiji te Tuzlanskom kantonu u BiH.



Ponuda Laboratorijskih usluga


S ciljem poboljšanja suradnje Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek s proizvođačima vina nudimo sljedeće analize vina:


1. Analiza grožđa i mošta prije i tijekom berbe


Sadržaj ukupnih kiselina

Sadržaj sladora refraktometrom i Oechsleovom moštnom vagom


2. Analiza vina


Alkoholna jakost (vol %)

Sadržaj ukupnih kiselina (g/L)

Sadržaj hlapljivih kiselina (g/L)

Sadržaj ukupnog suhog ekstrakta (g/L)

Sadržaj ukupnog sumpornog dioksida (mg/L)

Sadržaj slobodnog sumpornog dioksida (mg/L)

Sadržaj neprevrelog šećera (g/L)

Sadržaj pepela (g/L)

pH vina


Paket analiza 


Sadržaj ukupnih kiselina (g/L)

Sadržaj hlapljivih kiselina (g/L)

Alkoholna jakost (vol %)

Sadržaj ukupnog SO2 (g/L)

Sadržaj slobodnog SO2 (g/L)

Sadržaj ukupnog suhog ekstrakta (g/L)

UKUPNA CIJENA: 100 kuna

Sve cijene iskazane su bez PDV-a



Kontakt:


prof. dr. sc. Anita Pichler 


Tel.: 031/224-319


e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

             Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


www.ptfos.unios.hr



Lokacija laboratorija i preuzimanje uzoraka


Prehrambeno-tehnološki fakultet

Franje Kuhača 18,

31000 Osijek


Uzorci vina i mošta mogu se donijeti svaki radni dan od 8 do 15 sati.