Referada - oglasna ploča

Natječaj

Natječaj "Pametna sela 2040 - koncept razvoja hrvatskih ruralnih područja"

Leave review

Ured zastupnika u Europskom parlamentu doc. dr. sc. Tomislava Sokola poziva sve zainteresirane studente od 18 do 25 godina na prijavu svojih kreativnih ideja, koncepata i idejnih rješenja na Natječaj pod nazivom „ Pametna sela 2040 – Koncept razvoja hrvatskih ruralnih područja“.

Osobito se pozivaju studenti arhitekture, dizajna i srodnih područja.

 

Prijavitelji su obvezni ispuniti obrazac prijave i prezentaciju koncepta u digitalnom obliku poslati na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prezentacija treba biti u PDF formatu, sadržavati maksimalno 10 stranica, naslov i kategoriju prijave, opise, skicu ili 3d prikaz i ostalo za što Autor misli da je potrebno kako bi njegov koncept bio obrazložen.

Svi sudionici imaju pravo izrade svojih koncepata u suradnji s mentorom na svom visokom učilištu. Moguće je prijaviti radove ili dijelove radova koji su nastali ranije, ne nužno za ovaj natječaj, ali zadovoljavaju temu te jednu ili  više kategorija prijave.

 

 

Kategorije prijave su:

  • Inovativna rješenja za ekološke probleme
  • Učinkovita upotreba resursa, primjena kružnog gospodarstva 
  • Razvoj turizma i kulturnih aktivnosti
  • Korištenje modernih tehnologija i/ili digitalizacije

 

Ured će dodijeliti 10 jednakovrijednih nagrada koje uključuju dvodnevni posjet Bruxellesu i Europskom parlamentu gdje će nagrađeni studenti, na posebnoj konferenciji prezentirati svoja rješenja. Troškove putovanja, smještaja i organizacije konferencije snosi Ured.

 

Natječaj traje od 15. siječnja 2022. do 15. veljače 2022. godine (23:59 CET).

Više o samim detaljima i uvjetima natječaja možete pročitati na: 

https://www.tomislavsokol.eu/aktivnosti/vijesti/natjecaj-pametna-sela-2040-koncept-razvoja-hrvatskih-ruralnih-podrucja/  

OPŠIRNIJE

Poziv - Anketa - ISHODI UČENJA - Studenti PTFOS-a - 2022.

Leave review

Poštovane/i studenti PTFOS-a,

 

budući da nam je trajna namjera kontinuirano poboljšanje nastavnog programa i njegove izvedbe na svim studijima koji se izvode na PTFOS-u, molimo Vas da ispunjavanjem ove ankete date svoj doprinos kontinuiranom unaprjeđenju kvalitete studijskih programa na PTFOS-u i boljoj prilagođenosti zahtjevima radnih mjesta za koja PTFOS obrazuje kadar.

 

Zamolili bismo Vas da izdvojite nekoliko minuta za anketu u nastavku:

 

https://forms.gle/EBHNd1i16TTyzLJm6

 

Rok za popunjavanje ankete je 31. siječnja 2022.

Anketa je anonimna, a rezultati će se koristiti za kontinuirano unaprjeđenje kvalitete studijskih programa na PTFOS-u.

OPŠIRNIJE

Matematika I - rješavanje zadataka

Leave review

Drage studentice i studenti prve godine preddiplomskog studija, 

 

Prema informacijama koje imamo Matematika I vam predstavlja veliki izazov. Kako bismo vam pomogli u savladavanju tog izazova a budući da ste iskazali interes za to, organizirali smo za vas vršnjačku pomoć.

 

Priliku za rješavanje tipskih zadataka iz predmeta imat ćete ovaj tjedan u dva termina kako sljedi:

  • četvrtak, 20.1.2022. 13:30 - 15:00 u P1
  • petak, 21.1.2022. 14-15:30 u P2

 

Nadamo se da će ovo pomoći u učenju i savladavaju predmeta.

 

Prodekan za nastavu  

OPŠIRNIJE

Izvedba nastave do kraja zimskog semestra

Leave review

Drage studentice i studenti,

 

Semestar smo zahvaljujući odgovornom ponašanju i pridržavanju epidemioloških mjera svih sudionika do sada većinom izvodili kontaktno. Hvala vam svima što ste doprinijeli tome da nastavu izvodimo u predavaonicama i laboratorijima gdje prirodno i pripada!

 

Dva tjedna koja su nam preostala ćemo zbog vaše i naše sigurnosti i zdravlja ipak, uzimajući u obzir trenutno epidemiološko stanje, kao i sve propisane mjere kojih smo se kao institucija dužni pridržavati na način da ćemo kombinirati udaljenu nastavu i kontaktnu nastavu.

 

  • Predavanja, seminari i auditorne vježbe (ono što se izvodi u predavaonicama u većim grupama) će se održavati u on-line formatu na način da će se odvijati putem videopoziva u realnom vremenu sukladno rasporedu. Specifične upute o platformi koja će biti korištena za predavanja dobit ćete od predmetnih nastavnika.

 

  • Laboratorijske vježbe (koje se odvijaju u manjim grupama) nastavit ćemo realizirati na fakultetu prema predviđenom rasporedu. Molim Vas da se i dalje pridržavate svih propisanih epidemioloških mjera.

 

Molim Vas da pratite web stranicu i platforme na kojima ste već prethodno ostvarili komunikaciju s nastavnicima kako biste pravovremeno vidjeli sve upute pvezane uz pojedine predmete.

 

Hvala vam svima na razumijevanju za sve izmjene koje  u načinu izvedbe slijedom situacije uvodimo u nastavnom procesu a s ciljem očuvanja Vašeg i našeg zdravlja.

 

Prodekan za nastavu

OPŠIRNIJE

Poziv studentima na natječaj "Dizajnom za dobre stvari"

Leave review

Dragi studenti, 

 

Ovim putem skrećemo pažnju na natječaj koji će vas možda zanimati!

 

Kaufland Hrvatska k.d. pripremo je natječaj „Dizajnom za dobre stvari“ kojem je cilj potaknuti studente da svojim idejama i kreativnim rješenjima doprinesu popularnosti višekratnih platnenih vrećica i posljedično manjoj upotrebi plastičnih vrećica te smanjenju plastičnog otpada. 

U natječaju mogu sudjelovati svi studenti stariji od 18 godina koji su ujedno građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Ukoliko ispunjavaju ove uvjete, studenti svoj prijedlog dizajna i grafičkog rješenja (kreiran prema pravilima navedenim u natječaju) mogu prijaviti na www.kaufland.hr/dizajnomzadobrestvari.

 

Četiri najbolje ocijenjena grafička rješenja biti će otisnuta na platnene vrećice koje će se prodavati u svim trgovinama Kauflanda u Hrvatskoj.
Osim toga, svaki od četiri pobjednika dobiva računalo MacBook Pro!

 

Natječaj traje od 13. do 26. siječnja 2022. godine.

 

Svi detalji opisani su u Pravilima koja se nalaze u prilogu zajedno s plakatom.

Preuzmite prilog 1
Preuzmite prilog 2
OPŠIRNIJE

Potpisivanje ugovora za stipendije Ministarstva poljoprivrede

Leave review

Molim sve studente koji su podnijeli zahtjev (a nisu od istog odustali)  za stipendiju Ministarstva poljoprivrede da pristupe potpisivanju ugovora U VELIKOJ RAČUNALNOJ UČIONICI  prema rasporedu u prilogu.

 

 

NAPOMENA: Studenti koji nisu u mogućnosti pristupiti potpisivanju ugovora u navedeno razdoblje, molim da se jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo dogovorili termin potpisivanja.

 

PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA OBVEZNO JE NOŠENJE MASKE I VLASTITA KEMIJSKA OLOVKA.

 

Ivana Mihaljević, mag.iur.

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

OTU - predavanja 13. 1. 22.

Leave review

 OBAVIJEST STUDENTIMA DRUGE GODINE PREDDIPLOMSKOG STUDIJA

 

Predavanja iz kolegija Osnove tehnologije ugljikohidrata dana 13. siječnja 2022. održat će se putem platforme Teams, u terminu predviđenom rasporedom. Molim sve studente da provjere jesu li upisani na kolegij u Teamsu. Ukoliko imate problema s pristupanjem kolegiju, molim vas da se javite e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

prof. dr. sc. Đurđica Ačkar

OPŠIRNIJE

UZIR - novi raspored

Leave review

OBAVIJEST STUDENTIMA 1. GODINE DIPLOMSKIH STUDIJA

 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u srijedu, 12. 1. 22. nećemo imati izlaganje seminarskih radova niti predavanja. Kako bismo nadoknadili propušteno, sljedeće tjedne imat ćemo nastavu i petkom, u terminu predviđenom za industrijske vježbe iz Prehrambenog inženjerstva u predavaonici P-7.

Novi raspored grupa je u privitku obavijesti. Došlo je do promjene termina kod nekih studenata zbog danas neodržanih izlaganja pa vas sve molimo da provjerite kada ste na rasporedu.

Molimo sve studente da dođu isključivo u svoju grupu (samo onda kada izlažu seminare) i održavaju razmak u predavaonici. Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste u mogućnosti prezentirati seminar u terminu koji smo predvidjeli za vas, molimo vas da si pravovremeno osigurate zamjenu.

prof. Jokić i Ačkar

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

Izvedba nastave u tjednu 10. do 14. siječnja 2022. godine

Leave review

Drage studentice i studenti,

 

Uzimajući u obzir trenutno epidemiološko stanje, kao i sve propisane mjere kojih smo se kao institucija dužni pridržavati, u tjednu 10.-14. siječnja 2022. godine (počevši od utorka 11. siječnja 2022. godine) predavanja, seminari i auditorne vježbe (sve ono što se izvodi u predavaonicama) će se održavati u on-line formatu na način da će se odvijati putem videopoziva u realnom vremenu sukladno rasporedu.

 

Laboratorijske vježbe (koje se odvijaju u manjim grupama) nastavit ćemo realizirati na fakultetu!

 

Specifične upute o platformi koja će biti korištena za predavanja dobit ćete od predmetnih nastavnika.

 

Molim Vas da pratite web stranicu kako biste pravovremeno vidjeli sve izmjene koje slijedom situacije uvodimo u nastavnom procesu a s ciljem očuvanja Vašeg i našeg zdravlja.

 

Prodekan za nastavu

OPŠIRNIJE

Sistematski pregled- studenti 1.godine preddiplomskog studija- VAŽNO!

Leave review

Poštovani studenti 1. godine preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija,

kao i svake godine, studenti 1. godine su obvezni obaviti sistematski pregled kod dr. Vesne Buljan, specijalistice školske medicine.

Prije odlaska kod dr. Buljan, dolazite u Studentsku referadu po potvrdu s kojom idete na pregled. Potvrdu Vam ovjerava doktorica, te ju vraćate u Referadu (studenti koji su na rasporedu u ponedjeljak 10.1.2022. mogu potvrdu pokupiti od 10.1.2022. od 8h).

Napominjem, kako bez potvrde o sistematskom pregledu, nećete moći upisati 2. godinu preddiplomskog studija, stoga je bitno da sistematski pregled obavite.

Na sistematski trebate ponijeti zdravstvenu iskaznicu, zdravstvenu dokumentaciju ako imate neku veću zdravstvenu teškoću i potvrdu za ovjeru da je pregled obavljen.

Pregledi će se obavljati u ambulanti školske medicine na DRINSKOJ 8 u Osijeku.

U prilogu se nalazi raspored sa terminima kada trebate otići.

Lijep pozdrav,

Ivana Mihaljević, mag. iur.

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE