Fibers and proteins as building blocks for development of novel food ingredients

U sklopu „Program znanstvene suradnje“ koji provodi Hrvatska zaklada za znanost odobren je projekt „Fibers and proteins as building blocks for development of novel food ingredients”.Cilj programa je da se kroz suradnju domaćih znanstvenika i znanstvenika hrvatskog porijekla koji žive i rade u inozemstvu omogućuje prijenos znanja i privlačenje ulaganja primarno u sustav znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, a posredno i u sustav gospodarstva pri čemu se poseban naglasak stavlja na razvoj karijera znanstvenika u ranoj fazi razvoja karijere.


Voditelj projekta: prof. dr. sc. Mirela Kopjar

Su-voditelj projekta: prof. dr. sc. Josip Šimunović (North Carolina State University; Department of Food, Bioprocessing and Nutrition Sciences; Raleigh; USA)

Trajanje projekta: 1. 10. 2019. – 30. 04. 2023.

Vrijednost projekta: 1.893.750,00 kuna

 

„Program znanstvene suradnje“ financira se sredstvima ESF-a koja su osigurana temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., specifičan cilj Operativnog programa 10.II.3. Poboljšanje uvjeta za hrvatske istraživače (85% ukupnih prihvatljivih troškova). Nacionalno sufinanciranje od 15% osigurat će se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Čestitke voditeljici projekta prof. dr. sc. Mireli Kopjar i projektnom timu.

Uprava PTFOS-a