Program za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na diplomske sveučilišne studije Prehrambeno‑tehnološkog fakulteta Osijek (PRIJAVE)


Obavještavaju se zainteresirani pristupnici da se do 20. rujna 2023. zaprimaju prijave za upis na Program za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na diplomske sveučilišne studije Prehrambeno‑tehnološkog fakulteta Osijek.

Navedeni program mogu pohađati osobe koje su tijekom svog prethodnog visokoškolskog obrazovanja stekle minimalno 150 ECTS bodova te su završile neki od studija koji slijede:


Sveučilišni preddiplomski studij iz područja:


•    biotehničkih znanosti, polja poljoprivreda/agronomija (osim studija agrarne ekonomike),

•    tehničkih znanosti, polja temeljne tehničke znanosti i kemijsko inženjerstvo,

•    interdisciplinarnih područja znanosti, studij Biotehnologija i istraživanje lijekova,

•    prirodnih znanosti, polja kemija i biologijaStručni studij iz područja:


•    biotehničkih znanosti, polja prehrambena tehnologija,

•    tehničkih znanosti, polja kemijsko inženjerstvo.Za polaznike koji su završili stručni studij, uvjet upisa na program je prosjek ocjena završenog studija od najmanje 3,0.


Završetkom programa polaznici će se moći natjecati za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek bez obveze polaganja razredbenog ispita tijekom razredbenog postupka, odnosno bez obveze upisa i polaganja razlikovnih predmeta pri upisu sveučilišnog diplomskog studija.


Ukoliko se skupi dovoljan broj polaznika (najmanje 10), nastava u okviru Programa se održava tijekom listopada, kroz tri do četiri tjedna intenzivnih cjelodnevnih predavanja i laboratorijskih vježbi. U slučaju da je broj zainteresiranih kandidata manji od 10, nastava iz zadanih kolegija se održava tijekom cijele akademske godine 2023./2024. zajedno s redovitim studentima PTFOS-a.


Molimo Vas da popunite obrazac prijave (Prilog 1) te ga dostavite putem e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).


Nakon prikupljanja prijava zainteresirani kandidati će biti obaviješteni o načinu provođenja Programa i terminu upisa.


Troškovi školarine: 729,98 EUR (jednokratno; navedena cijena uključuje sve troškove Programa cjeloživotnog učenja).


Više informacija možete pronaći u Elaboratu (Prilog 2).DODATNE INFORMACIJE:


Studentska služba

Ana Golik, mag. oec.

Tel: 031/490-431

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


prof. dr. sc. Marko Jukić, voditelj Programa

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.