Poziv za sudjelovanje u umjetničkom natjecanju Tajni život biomolekula


Pridružite nam se u slavljenju fascinantnog svijeta molekularnih znanosti o životu kroz umjetnost! Hrvatsko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju (HDBMB) poziva studente preddiplomskih i diplomskih studija svih studijskih programa koji uključuju molekularne znanosti o životu da sudjeluju u našem umjetničkom natječaju "Tajni život biomolekula". Naš glavni cilj je stvoriti prostor za studente i buduće znanstvenike gdje se mogu slobodno izražavati kroz predstavljanje svojih umjetničkih pogleda na znanost.

Zato, pridružite nam se! Pokažite svijetu što vidite i kako se osjećate kad uronite u tajni život biomolekula.


Tko možeš sudjelovati?

U ovom umjetničkom natjecanju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija mogu sudjelovati kao pojedinci ili kao mala grupa (2-4 osobe).


Kako sudjelovati?

Sudionici moraju izraditi vlastiti umjetnički rad inspiriran temom natječaja “Tajni život biomolekula”. Sudionici moraju biti isključivi kreatori i vlasnici prijavljenih umjetničkih radova, a prijava radova trećih osoba nije dopuštena. Anonimna umjetnička djela neće biti uzeta u obzir ni za jednu nagradu.

Umjetnički radovi sudionika moraju biti prijavljeni prema pravilima, u jednoj od sljedećih kategorija:

1. Slike (fotografije i/ili ilustracije) u digitaliziranom formatu

2. Video zapisi (do 3 minute) u digitaliziranom formatu

Uz svoj umjetnički rad, studenti moraju predati kratak opis (do 200 riječi) u kojem će objasniti svoju inspiraciju i značenje umjetničkog rada.Koji su rokovi?

Rok za predaju radova je 15. srpnja. Rezultati natječaja biti će objavljeni do 1. kolovoza. Ocjenjivanje radova provode članovi Izvršnog odbora HDBMB-a.


Postoje nagrade koje možeš osvojiti!

Prvonagrađeni u svakoj kategoriji dobit će financijsku potporu za sudjelovanje jedne osobe iz svake raspisane kategorije, na nadolazećem kongresu „FEBS3+meeting: Exploring Molecular Frontiers", koji će se održati u Puli, Hrvatska u rujnu 2024. koja uključuje kotizacije i smještaj za vrijeme trajanja konferencije. Za više informacija o konferenciji posjetite našu web stranicu https://febs3pula.com.

Također, svim autorima tri najbolja umjetnička rada u svakoj kategoriji, HDBMB poklanja članarinu za 2024. i 2025. godinu čime će nagrađeni ostvarivati sva prava aktivnog člana Društva u tom periodu.


Što je s umjetničkim radovima?

Odabrani umjetnički radovi bit će izloženi na skupu FEBS3+ u Puli ili povezanim materijalima, sa sažetkom objavljenim na stranicama FEBS-a i HDBMB-a. Odabrani radovi bit će distribuirani putem HDBMB-ovih profila na društvenim mrežama i drugih kanala i promotivnih materijala. Imena autora umjetničkih radova bit će predstavljena uz same radove.


HDBMB ima pravo prezentirati, objavljivati, širiti i koristiti poslane umjetničke radove za bilo koje druge buduće svrhe, uz navođenje imena autora. Sva autorska prava prijavljenih umjetničkih radova prenose se na HDBMB, prilikom slanja umjetničkog rada na ovaj natječaj.


Pridružite nam se i oslobodite svoju kreativnost!

Prijavi se: https://forms.gle/rZdQf9iSqYYLxnuD6


Još uvijek trebaš pomoć?

Za upite obratite se Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Rok za prijavu: 15. srpnja 2024


Spojimo umjetnost i znanost u inspirativnoj proslavi molekularnih znanosti o životu!